Speciaal voor studenten die net gezakt zijn voor hun vmbo-tl of havo bestaat de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden enkele vmbo/havo vakken te combineren met een mbo-opleiding.

Het VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) Lyceum van Twente is onderdeel van het ROC van Twente en verzorgt in Enschede voortgezet onderwijs aan (jong)volwassenen. Dit onderwijs leidt op tot officiële diploma’s vmbo-tl (theoretische leerweg), havo en vwo. Ook kunnen losse certificaten worden behaald. De opleidingen kunnen in voltijd en in deeltijd worden gevolgd.

Speciaal voor studenten die net gezakt zijn voor hun vmbo-tl of havo bestaat de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden enkele vmbo/havo vakken te combineren met een mbo-opleiding.

Het VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) Lyceum Twente is onderdeel van het ROC van Twente en verzorgt in Enschede voortgezet onderwijs aan (jong)volwassenen. Dit onderwijs leidt op tot officiële diploma’s vmbo-tl (theoretische leerweg), havo en vwo. Ook kunnen losse certificaten worden behaald. De opleidingen kunnen in voltijd en in deeltijd worden gevolgd.

De opleiding

Je volgt de vmbo/havo-opleiding in deeltijd. Er bestaan voor gezakte vmbo/havo-studenten mogelijkheden tot het verkrijgen van vrijstellingen, zelfs voor vakken die met een onvoldoende zijn afgesloten. Vandaar dat alleen in de strikt noodzakelijke vakken opnieuw examen wordt gedaan. Naast de vmbo/havo-opleiding volg je, mits je goed gemotiveerd bent, een mbo niveau 4 opleiding.

Toelatingseisen

Dit combitraject kun je volgen als je nog maximaal twee vakken nodig hebt om je vmbo, havo of vwo-diploma te behalen. Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke vak(ken) jij gaat volgen om je diploma te kunnen behalen.

Naast de vmbo/havo-opleiding volg je, mits je goed gemotiveerd bent, een mbo-opleiding (niveau 4), waarvoor je jezelf moet aanmelden.

Wanneer heb je je diploma?

Je doet alleen in de strikt noodzakelijke vakken opnieuw examen.

Welke vakken kun je onder andere volgen?

• biologie
  • Duits